Står du og mangler penge?

Står du i en situation, hvor du mangler penge, så kan det være meget fristende at optage et online lån, da det er nemt og hurtigt. Dog skal du, inden du beslutter dig for, om du skal vælge et online lån, sætte dig ind i fordele og ulemper ved det. På den måde er det nemmere for dig at vurdere, om det er fordelagtigt for dig at optage det eller ej. Dog skal du altid kun låne penge, hvis du virkelig har brug for det, samt er sikker på, at du kan betale det helt ud. Du skal derfor ikke låne et større beløb, end du har brug for eller kan betale.

Fordele og ulemper ved SMS lån

Fordelene ved et SMS lån er at det er en nem, hurtig og enkel låneproces – og du får hurtigt svar på dit lånebeløb. Hvis din ansøgning godkendes, så får du udbetalt pengene lynhurtigt. Du skal ikke stille noget sikkerhed for lånet, og du bestemmer altså helt selv, hvad pengene skal bruges på.  Derudover er der få krav til dig, som optager et SMS lån – og det er derfor relativt nemt at blive godkendt til et SMS lån, netop fordi der er tale om et mindre lånebeløb.

Ulemperne ved SMS lån er at renten samt ÅOP er høj, så det er vigtigt, at du får betalt dine afbetalinger til tiden, så du undgår høje renter og gebyrer. Hvis du ikke husker at betale dit lån tilbage i tide, så kan du risikere at blive låst fast i gæld og ende i RKI. Et SMS lån er for mange let tilgængeligt, hvilket kan føre til afhængighed, som gør at du optager SMS lån igen og igen. Der findes et hav af forskellige SMS lån, og det kan nemt gå hen og blive uoverskueligt at vælge, hvilket et man skal vælge – og du kan derfor komme til at vælge et med en alt for høj rente.

Gode råd til dig der overvejer at låne penge online

Du skal altid overveje om du overhovedet har brug for at låne penge, inden du ansøger om et lån. Hvis du har luft nok i økonomien til at betale af på lånet, så kan du godt låne penge – men har du ikke luft nok, så anbefales det at lade være, da det bare vil ende med at dit lån stiger og stiger. Inden du låner penge, er det også vigtigt at du har styr på din privatøkonomi og dermed har lavet et budget. Når du har lavet et budget, så har du hurtigt et overblik over hvad dit rådighedsbeløb er om måneden, efter udgifterne er trukket fra, og dermed også hvor meget du kan betale af lånet om måneden. Når du derefter skal til at finde en låneudyder, så er det en god idé at undersøge markedet og finde flere forskellige låneudbydere, som du kan vælge imellem. Og når du så har fundet den online låneudbyder der er bedst for dig, så skal du huske at afdrage på lånet til tiden hver måned – for ellers risikerer du at blive registreret som dårlig betaler og derved ende i RKI.